Heidebloemke

Geschied- en heemkundige kring van Genk

Tijdschrift nr. 1
1974-33-1-01 Nieuws van de redactie
1974-33-1-02 Gedicht: Heebliemke (W.J. Roux)
1974-33-1-03 Verhuring van de kapelanij anno 1884 (M. Meuwissen)
1974-33-1-04 Grootvader vertelt: de koperen ketel (A. Driessen)
1974-33-1-06 Kerkbaljuws te Genk (J. Gabriëls)
1974-33-1-16 Ook sport kan heemkunde zijn (L. Wissels)
1974-33-1-18 Gedicht: Wat konne ver? (W.J. Roux)
1974-33-1-21 Familiefoto
1974-33-1-22 Aanvullingen bij extra editie over Gelieren & Neerzij - jaargang 32
1974-33-1-25 Aanvulling jrg 32 nr 1 - Foto blz 33 (E.H. Ph. Thijs)
1974-33-1-26 De sacramentsprocessie in de Grotestraat (A. Hanssen)
1974-33-1-29 As en de eerste steenkolen (A. Hubrechts)
1974-33-1-33 De eerste wasserij van Genk (L. Wissels)
1974-33-1-34 Lezers schrijven - De bezetting van Hotel de la Cloche
1974-33-1-36 Lezers schrijven: Villa les Sapins, Molenstraat 42 (Bijnens-Baeten)
1974-33-1-37 Lezers schrijven: Vrijersgebruik (J.A. Hanssen)
1974-33-1-38 Foto: Lagere school Dochters van het Kruis 1918 (Cuypers-Ilsbroux)
1974-33-1-40 Het mollerke out de Mieelestroot (F. Schreurs & de redactie)
1974-33-1-II Karel en Suzanne Theunissen (Br. J. Melotte)
Tijdschrift nr. 2
1974-33-2-01 Proloog van het schansennummer (De Redactie)
1974-33-2-05 Inleiding tot de geschiedenis van de schansen (H. Dieltiëns)
1974-33-2-19 Winterslagschans (H. Dieltiëns)
1974-33-2-20 Gelierenschans (H. Dieltiëns)
1974-33-2-23 Sledderloschans (H. Dieltiëns)
1974-33-2-24 Langerloschans (H. Dieltiëns)
1974-33-2-24 Terboekterschans (H. Dieltiëns)
1974-33-2-27 Waterscheischans (H. Dieltiëns)
1974-33-2-28 Besluit (H. Dieltiëns)
1974-33-2-31 Restauratie van de Waterscheischans (H. Dieltiëns)
1974-33-2-35 Overzicht van de referenties (H. Dieltiëns)
1974-33-2-36 Bij foto's en de kaarten(H. Dieltiëns)







Tijdschrift nr. 3 & 4
1974-33-3 & 4-01 Woord vooraf
1974-33-3 & 4-05 Keyenbergh - vliegtuigpionier te Genk (R. Houben)
1974-33-3 & 4-08 Kiewit of Waterschei (R. Houben)
1974-33-3 & 4-27 Vliegschool van ingenieur de Brouckère te Genk (R. Houben)
1974-33-3 & 4-45 Activiteit te Waterschei (R. Houben)
1974-33-3 & 4-59 Nederlandse militairen in de vliegschool te  Waterschei (R. Houben)
1974-33-3 & 4-66 Het Duits militair vliegveld te As (R. Houben)
1974-33-3 & 4-71 De Belgische militaire vliegschool te As (R. Houben)
1974-33-3 & 4-79 Het gemeentelijk vliegveld te Zwartberg (R. Houben)
1974-33-3 & 4-89 En het Nato vliegveld te Zutendaal (R. Houben)
1974-33-3 & 4-92 Nawoord & Bibliografie (R. Houben)







Tijdschrift nr. 5
1974-33-5-41 Van de redactie (L. Wissels)
1974-33-5-43 Bibliografie Limburg 1971
1974-33-5-43 Gedicht: Do steet (W.J. Roux)
1974-33-5-44 Beelden uit mijn kinderjaren (Olyff-Hansen)
1974-33-5-45 Genker dialect: Geliere voegelschieten (M. Hansen)
1974-33-5-45 Sprokkeltje (J.A. Hansen)
1974-33-5-46 Verbeteringswerken Molenstraat 1910 (M. Meuwisen)
1974-33-5-51 Gedicht: De Sjakkert (W.J. Roux)
1974-33-5-52 In Memoriam Jos De Greeve (L. Wissels)
1974-33-5-54 Gedicht: D'a kare (W.J. Roux)
1974-33-5-54 Vondstmelding (L. Wissels)
1974-33-5-56 Noodlanding te Bokrijk in 1928 (C. Strick)
1974-33-5-58 GemeentelijkeBeroepstekenschool (dl1)
1974-33-5-63 Kerkbaljuws te Genk (L. Wissels)
1974-33-5-69 Familie Geurts op de Zavel (H. Palmers)
1974-33-5-82 Foto: Lagere school Dochters van het Kruis 1918 - 2de studiejaar (M. Reyskens)
1974-33-5-82 Wie wordt de 3de honderdjarige in Genk
1974-33-5-IX Kunstschilder Henri Habex (L. Wissels)
Tijdschrift nr. 6
1974-33-6-085 Redactioneel nieuws
1974-33-6-086 In memoriam: Dr J. Weyns (L. Wissels)
1974-33-6-088 Grootvader vertelt: de duivelstenen (A. Driessen)
1974-33-6-090 Heemkring op reis naar Aarschot (L. Wissels)
1974-33-6-092 Sprokkeltjes - kinderrijmpjes - paasgebruik - carnaval - vondsten
1974-33-6-098 Van waar komt de naam Genk (R. Houben)
1974-33-6-099 Gedicht: We waos (W.J. Roux)
1974-33-6-100 Een document uit de tijd van het Franse Keizerrijk (L. Wissels)
1974-33-6-103 De beroepstekenschool (L. Wissels)
1974-33-6-110 Uit de gedenkschriften van Frans Schreurs
1974-33-6-112 Gedicht: Bleetijd (W.J. Roux)
1974-33-6-122 Foto: 7de en 8ste studiejaar Broedersschool Waterschei 1938-1939, op reis in de Ardennen
1974-33-6-124 In Memoriam: Rene Olaerts (De redactie)
1974-33-6-XVII Kunstschilder Harry Baptist (L. Wissels)
1974-33-6-Z Hoe kunnen wij Genker schrijven (J. Goossens)
Terug naar overzicht